Blog

1 oktober 2021

Vandaag is de start van mijn blog. Regelmatig zal ik hier iets schrijven wat mij bezig houdt met betrekking tot Hoog Sensitiviteit van HSP

(Hoog Sensitieve Personen).

 

Genietend van de herfst, de geuren en de kleuren, de regen, cocoonen met een dekentje op de bank met een heerlijk kopje thee en een boek. Verder stilte in mijn omgeving. Tijd voor mijzelf en voeding voor mijn innerlijk om de balans te vinden. De rust waarin ik mij omgeef, doet mij goed. Ik spaar energie, ik laad mij op en kom tot mijzelf. Het geeft mij kracht. Ik geniet van binnenuit.

Of een heerlijke wandeling in de bossen waar in deze tijd de blaadjes vallen, de paddenstoelen zichtbaar zijn, de heerlijke geuren, de prachtige kleuren, de zachte grond, het gefluit van de vogels. Dit is GENIETEN met hoofdletters.

Herken je dit? Wat heb jij als HSP nodig?

 

Tijd om op te laden in een omgeving waar we continu bloot staan aan prikkels. HSP nemen veel prikkels waar onder andere via het gehoor, het zicht, het gevoel. Dit kan te veel worden. Zoveel dat je op een gegeven moment merkt dat je uit balans bent. En wanneer je dit merkt, ga er dan zelf voor zorgen dat je die balans weer vindt. In jouw eigen tempo en op jouw eigen manier. Wat werkt er voor jou? Hoe spaar jij energie?

Hoe zorg jij voor jouw ME-time?

Je mag het mij laten weten via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je krijgt sowieso antwoord en wie weet kan ik er wat mee voor mijn volgende blog.

 

Tot de volgende keer!