Carla Petersen

Mijn naam is Carla Petersen. Ik ben hoog sensitief en eigenaar van Praktijk Gevoel in Balans. Getrouwd met Lennard en ik heb drie fantastische kinderen uit mijn eerste huwelijk en inmiddels zijn er al een aantal kleinkinderen waar ik gek op ben.

 

Het geeft mij veel energie om mensen te helpen. Ik heb altijd met plezier gewerkt in de ouderen- en gehandicaptenzorg en twintig jaar in de kinderopvang. Ook ben ik met veel liefde mantelzorger geweest voor mijn vader. Mijn hobby's zijn sporten, lezen en ik houd van honden.

 

In mijn jeugd, adolescentie en een deel van mijn volwassen leven heb ik altijd het gevoel gehad dat ik ‘anders’ was. Ik merkte dat er bij mij meer prikkels naar binnen kwamen dan bij anderen. Op dat moment had ik te weinig kennis om hier woorden aan te geven. Ik kon onder andere moeilijk tegen veranderingen, ik schrok sneller dan anderen, ik was snel geëmotioneerd, ik voelde mij alleen veilig in een voor mij vertrouwde omgeving en ik voelde emoties van anderen aan.

 

Om erbij te horen, paste ik mij aan. Hierdoor kwam ik onbewust steeds verder van mijzelf af te staan, met alle gevolgen van dien, zoals: weinig zelfvertrouwen, een sterke inner criticus en een laag zelfbeeld.
Mijn leven veranderde toen ik een boek las met de titel: Hoog Sensitieve Personen van Elaine Aron. 
Zij is onderzoekspsycholoog, hoogleraar, psychotherapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van hoog sensitiviteit.

 

Tijdens het lezen voelde ik herkenning, een stukje bevrijding en daardoor ruimte. Ik wilde mij hier verder in verdiepen. Ik heb tussen toen en nu veel geleerd en die kennis wil ik graag doorgeven.

 

Inmiddels ben ik heel blij met wie ik ben en hoe ik in het leven sta en bovenal ook wat ik mensen te bieden heb met betrekking tot hoog sensitiviteit. De rode draad in mijn leven is mijn oprechte belangstelling voor mensen. Ik sta voor positieve energie. DE sfeer waar ik mij graag in begeef en die ik met jou wil delen evenals mijn inzichten, ervaring en kennis.

 

Wat had ik het fijn gevonden wanneer er in mijn jeugd iemand was geweest die mij daar meer over kon vertellen en mijn daarin kon begeleiden.
Ik wil graag voor jou die 'iemand' zijn.

 

 

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder:
Sociaal Pedagogisch werker (1999/2000), 
Reiki 1 en 2 (2003/2004), Reiki Tera Mai (2007),
Holistische Kindertherapie (2006/2007 en 2007/2008),
Sabaaydi massage’s (Sabaaydi 2007, Sabaaydi-massage-plus 2007 en Sabaaydi-massage-totaal 2008),
Counselling en Coaching (2015/2016),
Training 'Make your workshop Work' (2017)


Zij hebben allemaal één ding gemeen namelijk: de mensen beter in hun vel laten komen d.m.v. gesprekken en/of massages.