Carla Petersen

In mijn jeugd, adolescentie en een deel van mijn volwassen leven heb ik altijd het gevoel gehad dat ik ‘anders’ was. Ik merkte dat er bij mij meer prikkels naar binnen kwamen dan bij anderen. Op dat moment had ik te weinig kennis om hier woorden aan te geven. Ik kon onder andere moeilijk tegen veranderingen, ik schrok sneller dan anderen, ik was snel geëmotioneerd, ik voelde mij alleen veilig in een voor mij vertrouwde omgeving en ik voelde emoties van anderen aan. Om erbij te horen, paste ik mij aan. Hierdoor kwam ik onbewust steeds verder van mijzelf af te staan.

 

Totdat ik een boek te lezen kreeg met de titel: Hoog Sensitieve Personen van Elaine Aron. Zij is onderzoekspsycholoog, hoogleraar, psychotherapeut en ervaringsdeskundige.

 

Er werd mij toen heel veel duidelijk. Ik herkende mij er volledig in. In de jaren daarna heb ik mij verder verdiept; kreeg meer duidelijkheid voor mijzelf en leerde mijn gevoel beter begrijpen. Zo kon ik er beter mee omgaan. 

 

Ik ben mijzelf gaan accepteren om wie ik ben en wat ik voel en draag dit nu ook uit. Met veel plezier. Hoog sensitiviteit is voor mij geen opgave meer maar een gave. Een gave die ik wil benutten om andere mensen, jong en oud, groot en klein, te helpen.

 

Waarom reageren mensen zoals zij reageren? Deze vraag heeft mij altijd gefascineerd.

 

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mij er in ging verdiepen. De rode draad in mijn leven is mijn oprechte belangstelling voor mensen. Ik sta voor positieve energie. De sfeer waar ik mij graag in begeef en die ik met jou wil delen evenals mijn inzichten, ervaring en kennis.

 

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder:
Sociaal Pedagogisch werker (1999/2000), 
Reiki 1 en 2 (2003/2004), Reiki Tera Mai (2007),
Holistische Kindertherapie (2006/2007 en 2007/2008),
Sabaaydi massage’s (Sabaaydi 2007, Sabaaydi-massage-plus 2007 en Sabaaydi-massage-totaal 2008),
Counselling en Coaching (2015/2016),
Training 'Make your workshop Work' (2017)


Zij hebben allemaal één ding gemeen namelijk: de mensen beter in hun vel laten komen d.m.v. gesprekken en/of massages.